Aloe Vera: Φροντίζει τη στοματική κοιλότητα, προλαμβάνοντας τις λοιμώξεις

Aloe Vera: Φροντίζει τη στοματική κοιλότητα, προλαμβάνοντας τις λοιμώξεις
Σας άρεσε αυτό το άρθρο; Κοινοποιήστε το!

Από την πρώτη στιγμή της γέννησης οι γονείς θα πρέπει να μεριμνούν για την οδοντιατρική φροντίδα των παιδιών τους και σταδιακά, ανάλογα με την ηλικία, να τα εκπαιδεύουν ώστε να μπορούν από μόνα τους να φροντίζουν για τη στοματική τους υγιεινή.

Γνωρίζουμε πλέον πολύ καλά πως η σωστή υγιεινή των δοντιών δεν είναι απλώς θέμα αισθητικής. Η κακή στοματική υγεία συνδέεται με μια σειρά από σοβαρές, όπως είναι ο σακχαρώδης διαβήτης. Αντίθετα, ένα σωστά φροντισμένο στόμα, εκτός από τη βασική ανάγκη της μάσησης, εγγυάται στο άτομο αυτοπεποίθηση και ευ ζην.

Ουλίτιδα και πέτρα: Οι δύο μεγάλοι εχθροί για τα δόντια

Η ουλίτιδα αποτελεί το πρώιμο στάδιο της περιοδοντικής νόσου. Οι αλλαγές στα ούλα, αν είναι κόκκινα ή πρησμένα, αν αιμορραγούν στο βούρτσισμα ή στη χρήση οδοντικού νήματος, αν έχουν αρχίσει να υποχωρούν και το στόμα μυρίζει άσχημα, μπορεί να είναι σημάδια ουλίτιδας. Η βασική αιτία της ουλίτιδας είναι η συσσώρευση της βακτηριακής πλάκας στο σημείο που τα ούλα συναντούν τα δόντια. Αν τα υπολείμματα δεν αφαιρεθούν με το καθημερινό βούρτσισμα και το οδοντικό νήμα, μπορεί να οδηγήσουν σε ερεθισμό και φλεγμονή, που ονομάζεται ουλίτιδα. Αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπισή της, τότε ο ασθενής είναι πιθανό να εμφανίσει περιοδοντίτιδα, που δυνητικά οδηγεί στην προοδευτική απώλεια δοντιών με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Η καθημερινή φροντίδα των δοντιών θα πρέπει να περιλαμβάνει:

Βούρτσισμα των δοντιών και της γλώσσας μετά από κάθε γεύμα: Με αυτό τον τρόπο αποφεύγεται η συσσώρευση βακτηριακής πλάκας. Ο συνιστώμενος χρόνος βουρτσίσματος από τους οδοντιάτρους είναι τα δύο λεπτά.

Χρήση οδοντικού νήματος ή και μεσοδόντιας βούρτσας τουλάχιστον μια φορά την ημέρα: Με τη χρήση τους διασφαλίζεται ότι θα απομακρυνθούν τα υπολείμματα των τροφών από τα δύσκολα σημεία και τα οποία παραμένουν ακόμη και μετά το βούρτσισμα των δοντιών.

Αποφυγή του καπνίσματος: Το κάπνισμα έχει συνδεθεί με την εμφάνιση σοβαρών προβλημάτων στα ούλα, ενώ επηρεάζει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και κατ΄ επέκταση την ικανότητα του οργανισμού να αντιμετωπίσει τη φλεγμονή. Επιπλέον επηρεάζει το χρώμα των δοντιών.

Η δύναμη της φύσης φροντίζει για ένα όμορφο χαμόγελο

Με περισσότερα από 75 θρεπτικά συστατικά και 200 άλλες ενώσεις, μεταξύ των οποίων 20 μέταλλα, 18 αμινοξέα και 12 βιταμίνες, η Aloe Vera ξεχωρίζει ανάμεσα σε 400 και πλέον είδη αλόης και αποτελεί ένα σημαντικό σύμμαχο της υγείας. Η δε εφαρμογή της σε προιόντα φροντίδας της στοματικής κοιλότητας την καθιστά μοναδική, καθώς περιέχει μια σειρά ισχυρών αντιοξειδωτικών, γνωστών ως πολυφαινόλες. Τα συγκεκριμένα αντιοξειδωτικά, σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, βοηθούν στη μείωση του πληθυσμού επιβλαβών για την υγεία βακτηρίων.

Ειδικότερα, σύγχρονες μελέτες απέδειξαν πως η χορήγηση Aloe Vera προκαλεί τη θανάτωση του βακτηρίου Streptococcus mutans, που ευθύνεται για τη δημιουργία της οδοντικής 

πλάκας. Επίσης, οι θρεπτικές ουσίες του φυτού, μειώνουν τον κίνδυνο λοιμώξεων στο εσωτερικό του στόματος και συμβάλουν στην καλή κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή των ούλων.

Η οδοντόκρεμα SuperWhite Aloe Vera αποτελεί καινοτομία στη στοματική υγιεινή

Με φυτικά συστατικά που φροντίζουν, προστατεύουν και καθαρίζουν αποτελεσματικά τα ούλα και τα δόντια από τα βακτήρια και την τερηδόνα, η οδοντόκρεμα SuperWhite Aloe Vera αποτελεί μια καινοτομία στον τομέα της στοματικής υγιεινής και προστασίας της στοματικής κοιλότητας καθώς καταπραΰνει και επανορθώνει διάφορες παθήσεις των ούλων. Χάρη στην Αλόη, η οποία συνδυάστηκε με ένα αποτελεσματικό μείγμα φυσικών συστατικών, παρέχει άμεση, φυσική προστασία από την πλάκα, την ουλίτιδα και την τερηδόνα, ενώ παράλληλα δίνει μια υπέροχη αίσθηση δροσιάς, καταπολεμώντας τη δυσοσμία του στόματος.